Tři roky od triumfu v Žákovské lize tým trenéra Vávry opanoval II. ligu žen

II. liga žen

Odvážný předsezonní cíl, který si se svým týmem vytkl trenér Miroslav Vávra, se podařilo naplnit! Strakonické ženy, věkem však všechny stále ještě dorostenky, vyhrály při své premiérové účasti druhou ligu. Definitivu jim dala v sobotu 7. května domácí výhra v rámci předposledního 21. kola nad osmým Turnovem 37:25 (20:15). Utkání měly Jihočešky od začátku pod kontrolou a šlo jen o výši konečného skóre. Po závěrečném hvizdu obdržely hráčky a celý realizační tým medaile z rukou starosty města Břetislava Hrdličky a také pohár.

Komentář trenéra Miroslava Vávry: „Věřil jsem, že zápas s Turnovem dotáhneme do vítězného konce. Měli jsme k dispozici Simonu Schreibmeierovou s Terezou Wollnerovou, naskočit mohla i Verča Vávrová, která předtím nebyla zcela fit, takže bylo jasné, že utkání zvládneme. Ostatní hráčky podaly mnohem lepší výkon než o týden dříve v Ústí nad Labem. Byly uvolněnější, vyhráli jsme jednoznačně a po celou dobu jsme duel měli pod kontrolou. Před startem sezony jsem vyhlásil, že chci soutěž vyhrát, i když jsem nevěděl, jakou má úroveň. Když jsem to ale zjistil, začal jsem věřit ještě víc. Tenhle tým je výjimečný, vyhrál Žákovskou ligu a doplnily ho holky z Třeboně, kterým moc děkuju. Nebýt toho, nezvládli bychom to. Rozdílovými hráčkami byly Simona Schreibmeierová a Veronika Vávrová, obě reprezentantky. Nikdo tak kvalitní ve druhé lize nehraje.“

FAKTA

II. liga žen – 21. kolo: Strakonice – Turnov 37:25 (20:15). Branky: Schreibmeierová 10 (3), Kordíková 9, Vávrová 7 (3), Plojharová 5, Wollnerová 3, Hanzelínová 2, Drábová 1 – Ševrová 7 (4). Rozhodčí: Hájek, Řeháček. Vyloučení: 2:4. ŽK: 1:0. Góly ze sedmiček: 6:5. Diváků: 80.