Dorostenci zdolali Louny gólem ze sedmičky

????????????????????????????????????

Necelá minuta do konce utkání, vyrovnaný stav 30:30. Lukáš Fencl si bere míč a jde na sedmičku. Proměňuje ji! Strakoničtí starší dorostenci se tak v utkání 11. kola druhé ligy proti čtvrtým Lounům ujímají těsného vedení. Jenže soupeř má ještě relativně dost času na protiútok. Oba týmy bojují, vteřiny ubíhají a pak v samém závěru přichází poslední střela, kterou ale strakonický brankář Martin Smolej zneškodní. Díky tomu tak domácí udrželi náskok a radují se spolu s osmi desítkami diváků ze dvou bodů. „Bezpochyby nejcennější vítězství,“ liboval si v sobotu 25. listopadu bezprostředně po utkání trenér Michal Fencl

Poločas jste vyhráli o čtyři góly, nakonec to ale bylo drama až do závěrečného klaksonu. Jaké je vaše hodnocení?
Věděli jsme, že Louny jsou opravdu nejsilnější tým soutěže, aspirant na první ligu. Takže čtyřbrankový náskok v polovině zápasu vůbec nerozhodoval. Hráči soupeře byli urostlí a komplexní. Myslím, že tohle utkání mělo úroveň první ligy dorostu, a to družstev ze středu tabulky. Děkuju klukům za bojovnost. Znovu zopakuji, že hosté byli opravdu kvalitním protivníkem. Ale od nás měl výkon parametry první ligy. Oba týmy byly fantastické.

Co tedy nakonec rozhodlo, že jste byli šťastnější?
V první půli to tam padalo Filipu Zdychyncovi, měl nádhernou střelbu. Pak se asi trochu utavil, nešlo tam nic… Je to naše jediná vysoká spojka, takže jsme museli všechno tlačit dovnitř. Bylo to všechno silové. Brankáři ne že by chytali špatně, ale měli smůlu. Rozhodla kvalita, byli jsme prostě lepší.

V posledních minutách došlo ke střídání ve vaší brance. Petra Šejvla nahradil Martin Smolej. To bylo vaše taktické rozhodnutí, nebo si Petr Šejvl sám řekl?
Ne že by se Petrovi nedařilo, sáhl si na všechny míče. Ale v tu chvíli se mi zdálo výhodnější dát tam Martina. A ukázalo se, že tohle střídaní vyšlo.

Pro vás je v této sezoně limitující, že nemáte všechny hráče k dispozici na každý zápas. Mluvím o těch, kteří jsou už v kádru extraligového áčka mužů, případně hrají za dorost na západě Čech. Jak se s touto situací vypořádáváte?
Narovinu říkám, že bez extraligových kluků by nás Louny přejely o dvacet, možná i o třicet gólů úplně s přehledem. Na našich výsledcích je pokaždé vidět, v jaké sestavě jsme. Trenérsky to samozřejmě není příjemné. Ze začátku jsem s tím měl problémy, teď už ale vím, na co mladší kluci mají. Jsou to mladší dorostenci, takže my s týmem, který jezdí ven, budeme hrát ještě tři roky. Už v další sezoně to bude o něčem jiném. A pokud kluci zůstanou pohromadě, budou za tři roky výkonnostně úplně jinde.

 

Tisková zpráva HBC Strakonice 1921

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.