Ze zápasu rozjetého na vítězství nakonec byla pro dorostence alespoň remíza

Utkání rozjeli na vítězství, pak doháněli manko a nakonec byli rádi, že urvali alespoň bod. Divoký průběh měl zápas 13. kola II. ligy starších dorostenců mezi Strakonicemi a Úvaly. Ovšem z pohledu Jihočechů zcela zbytečně, jak potvrrdil i trenér Michal Fencl. Podzim na domácím hřišti uzavřeli v sobotu 9. prosince s třetím týmem soutěže, s nímž se nakonec rozešli smírně 23:23 (14:10) a v tabulce zůstali na sedmé pozici, aktuálně mají 11 bodů.

Strakoničtí od začátku udávali tempo a byli ve vedení, v poločase o slibné čtyři branky. A po změně stran bylo ještě lépe, když náskok navýšili na 19:13. Jenže v dalším průběhu polevili v obraně i v útoku, takže soupeř stáhl na 19:18 a v 51. minutě dokonce už vedl o dvě branky 22:20. S tím se nehodlal smířit Filip Zdychynec a dvěma přesnými zásahy vyrovnal.

V 57. minutě si soupeř vzal vedení zpátky, ale Zdychynec v té samé minutě znovu kontroval. V poslední minutě pak hosté svůj útok nevyužili, vyznamenal se strakonický gólman Martin Smolej. Jeho spoluhráči měli na kontr lehce přes 40 vteřin a dostali se do zakončení v úplném závěru, jenže Zdychynce vychytal hostující strážce svatyně, a tak se body dělily.

Kouč Michal Fencl bral získaný bod jako ztrátu. „Od začátku jsme vedli a měli zápas pod kontrolou. Jen naší nedisciplinovaností jak v útoku, tak v obraně to dopadlo, jak to dopadlo,“ konstatoval. Výkon nehodnotil jako špatný, ale kvalitu kádru viděl jasně na své straně, proto litoval, že jeho svěřenci nevyhráli. „V první půli jsme hráli dobře směrem dopředu i dozadu, na co jsme sáhli, to nám vyšlo. Takže jsme si klasicky mysleli, že už máme vítězství v kapse, ale najednou přišly ztráty, pár chyb a nedůraz v obraně a Úvaly se chytily. Byly pak na koni a my jsme byli nakonec rádi, že jsme alespoň vyrovnali,“ zdůraznil.

Podzim uzavřou Strakoničtí venkovním utkáním, v sobotu 16. prosince zajíždějí na hřiště dvanácté Kutné Hory.

FAKTA

II. liga starších dorostenců – 13. kolo: Strakonice – Úvaly 23:23 (14:10). Branky: Zdychynec 7, Harant 4 (1), L. Fencl 4 (2), Vaněček, Miklas, Samek 2, Brůček, Čarek 1. Rozhodčí: Rutta, Větrovský. Vyloučení: 4:3. ŽK: 3:2. Góly ze sedmiček: 3:2. Diváků: 48.