Dělali jsme minimum technických chyb, těšilo trenéra Romana Marienku

Po třech porážkách v řadě, z toho dvou debaklech, si strakoničtí muži spravili před koncem roku chuť. V posledním domácím utkání podzimu porazili ve 12. kole extraligy Frýdek-Místek 29:23 (13:14) a připsali si třetí vítězství. Obrat zařídili ve druhém ůoločase. Jaká hodnocení po utkání zazněla z obou táborů?

Roman Marienka st., trenér Strakonic

Mám radost z dvou bodů. Trošku nám usnadňují cestu soutěží. Hlavně jsem za ně rád i kvůli tomu, protože Frýdek-Místek hrál poslední kola bezvadně. Minule málem porazil vedoucí Zubří. Z naší strany je výhra vzkazem, že jsme schopni po dvou předešlých vysokých porážkách, které nás nezlomily, podat doma koncentrovaný a velice zodpovědný výkon. Po obrátce hrálo důležitou roli, že jsme dělali minimum technických chyb, na rozdíl od hostů. A proměňovali jsme šance, což bylo právě odlišné od předchozích duelů.

Lubomír Kavka, trenér Frýdku-Místku

Strakonice asi prahly po vítězství víc než my. Ve druhém poločase jsme zklamali ve všech činnostech – v obraně, v útoku, ani brankáři nepodali žádný výjimečný výkon. To byla příčina porážky. Nasekali jsme také velké množství technických chyb, s tím se nedá vyhrát.

Jindřich Mráz, nejlepší hráč Strakonic

Hned začátek utkání napověděl, že bychom mohli uspět. Celý zápas jsme fantasticky bránili, dodržovali jsme, co jsme si řekli, že budeme hrát. Určitě pomohlo i to, že nám při absenci bratrů Nejdlových vypomohli bratři Masákové. To byl podle mě klíčový faktor. Skóre bylo víceméně skoro pořád vyrovnané, až ve druhé polovině druhého dějství se vývoj začal lámat a tam jsem začal věřit, že by to mohlo klapnout. Moje dvě ocenění? Po tomhle utkání by si je zasloužili i ostatní hráči, každý nechal na hřišti všechno, hlavně v obraně.

František Geist, nejlepší hráč Frýdku-Místku

Zlom v utkání podle mě přišel při naší přesilovce šest proti čtyřem, kdy jsem přestřelil branku. Bylo to ve fázi hry, kdy jsme měli dávat góly. Naopak domácí nám poté utekli a urvali cenné vítězství. Strakonickým hodně pomohlo domácí prostředí, měli za zády dalšího hráče v podobě svých fanoušků. Atmosféra byla skvělá, můžu soupeři jen pogratulovat.