V poslední přípravě muži podlehli Plauenu i Regensburgu, zářil gólman Mirek Tíkal

Příprava mužů

Poslední herní prověrku v rámci letní přípravy absolvovali přesně dva týdny před zahájením nové extraligové sezony strakoničtí muži. V Plauenu v Německu se v sobotu 19. srpna utkali s Regensburgem, který hraje čtvrtou Bundesligu, a s domácím účastníkem rovněž čtvrté Bundesligy, v jehož týmu působí hned devítka českých hráčů. Obě utkání Jihočeši prohráli, i když ne výrazným rozdílem.

REGENSBURG – STRAKONICE 31:28

Miroslav Vávra, předseda klubu: „Po celou dobu byl zápas vyrovnaný. Soupeř měl ale pokaždé lepší pasáž, kdy odskočil na rozdíl pěti šesti gólů, my jsme následně stáhli manko na dvě tři branky, ale pak přišel opět výpadek v naší hře a soupeř znovu odskočil. V tomto duchu se nesl celý zápas. Líbil se mi výkon mladého gólmana Mirka Tíkala. Do hry se zapojili všichni přítomní hráči, kteří dostali rovnoměrně svoji minutáž.“

Branky: Nolč 5, Krejčí 4, Bernhard, M. Nejdl, Wildt 3, Zdychynec, Landsinger, Bičiště, Sedláček 2, Brůha, Michal Tíkal 1.

PLAUEN – STRAKONICE 27:21

Miroslav Vávra, předseda klubu: „Projevily se zkušenosti Plauenu, jehož kádr je velmi zkušený. V mužstvu působí devítka Čechů, kteří snad všichni prošli českou extraligou. Vyšším rozdílem vyhráli domácí však jen díky tomu, že my jsme nebyli schopni proměňovat svoje gólové příležitosti. Oproti předešlému duelu fungovala lépe obrana. Opět si zahráli všichni a opět vyčníval brankář Mirek Tíkal.“

Branky: Nolč 4, Bernhard, Filip Lukeš, Zdychynec, Michal Tíkal, M. Nejdl, Sedláček 2, Koudelka, Bičiště, Brůha, Krejčí, Wildt 1.