Trenér Marienka: Nejhorší zápas pod mojí taktovkou, jaký jsem zažil

Komentář trenéra Romana Marienky st. k drtivé porážce 15:32 (7:17) v Novém Veselí v rámci 3. kola play-out extraligy mužů. Po ní ztrácejí Jihočeši z posledního místa na předposlední Brno už šest bodů a udržení by se rovnalo zázraku. Museli by všechny své zbylé tři zápasy vyhrát a Brňané naopak nezískat už ani bod.

„Byl to asi nejhorší zápas pod mojí taktovkou, jaký jsem kdy zažil. Sešlo se to, že všichni zahráli velmi špatně a někteří ještě hůře. Drželi jsme se jen do stavu 7:7, poté jsme dvakrát nebo třikrát nedali náskok ze šestky, začali jsme padat o tři čtyři góly a udělali jsme technické chyby. Pak už se to s námi vezlo, neproměňovali jsme příležitosti ze všech postů. Naprosto neuvěřitelný počet technických chyb nás degradoval výkonnostně o dvě soutěže níže, nevyhnuli se jim ani ti nejzkušenější. A stejně tak se nedařilo ani mladým hráčům. Soupeř byl v tomto utkání nejen lepší, ale nevyprodukoval skoro žádné chyby. Druhý poločas se jen dohrával, odstup si domácí stále v klidu hlídali. Hráli jsme velmi nekvalitně.“

FAKTA

STRABAG Rail extraliga, play-out – 3. kolo: TJ Sokol Nové Veselí – HBC Strakonice 1921 32:15 (17:7). Branky: Štěrba 6, Valoušek 5, Skalický, Veselý, Sekulić 4, Melichar, Ptáčník 3, Živojinovič 2, Chosik 1 – T. Nejdl 5, Mošovský 2 (1), A. Nejdl, Samek 2, Pek, R. Marienka ml., Matoušík, Wildt 1. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Vyloučení: 3:3. ŽK: 3:3. Góly ze sedmiček: 0:1. Diváků: 200. Další výsledek play-out: Handball Brno – Hranice 36:32.