Skvělé! Starší žákyně HBC si vybojovaly účast v hlavní soutěži Žákovské ligy

Kvalifikace o Žákovskou ligu starších žákyň

Ve sváteční den 17. listopadu nastoupily strakonické starší žákyně ve Skalné u Chebu ke kvalifikačnímu turnaji o postup do hlavní soutěže Žákovské ligy starších žákyň. Kromě Strakonic se ho zúčastnily ještě HC Háje, HC Hvězda Cheb, HK Spartak Ústí nad Labem a TJ Astra Praha. Jihočešky přehrály všechny soupeře a měly tak důvod slavit.

Výsledky jednotlivých utkání: HBC Strakonice – Háje Praha 19:18, HBC Strakonice – TJ Astra Praha 21:13, HBC Strakonice – HC Hvězda Cheb 19:12, HBC Strakonice – HK Spartak Ústí nad Labem 22:10. Branky celkem: Nepodalová 16, Hejtmánková 14, Němcová 13, Moravcová 12, Samcová 6, Kovářová, Vršecká 4, Kostková 3, Vondráková 3, Hovorková, A. Remešová, Uhlíková 2, dále hrála Kálalová. V brance družstvo držely gólmanky Fingerová a Pekárková.

Komentář trenérky Evy Krausové: „Po rozpačitém úvodním utkání proti tradičnímu nepříjemnému soupeři HC Háje, kde jsme si vítězství musely tvrdě vybojovat, jsme pak již ve Skalné rozjely pěkné představení. Začátek každého zápasu vždy patřil ´služebně starším děvčatům´, která již sbírají zkušenosti ve druhé lize mladších dorostenek, a ta ukázala, že tento tah měl rozhodně svůj význam. Předváděla precizní hru v obraně a rychlé přechody do útoky, díky čemuž vždy dokázala rychle vytvořit pohodlný gólový náskok. Ten nám pak umožnil prostřídat celou lavičku a dát dostatečnou příležitost i mladším kolegyním. Může nás tedy těšit, že tento úspěch byl opravdu prací celého týmu. Děvčata předvedla kolektivní, odhodlaný výkon, šla si cílevědomě za vítězstvím v turnaji a tentokrát se opravdu házenou bavila! S chutí si pak na závěr užila klubovou píseň HBC – to je naše značka. Vítězstvím v tomto kvalifikačním turnaji se nám splnil dlouhodobý cíl, kterým jsme se dostaly mezi 25 nejlepších týmů celé republiky v kategorii starších žákyň. Teď už se jen v rámci náročné soutěže poprat o co nejlepší umístění. Snad budou mít děvčata stejnou chuť hrát jakou předvedla na kvalifikaci ve Skalné u Chebu.“

Kvalifikačních turnajů se o prodlouženém víkendu 17.-19. listopadu konalo po republice celkem pět a mělo z nich vzejít 14 týmů, které postoupí do hlavní soutěže. Žákovská liga je určena pro kategorii staršího žactva, které se účastní celkem 25 nejlepších týmů z celé České republiky (11 nominovaly kraje přímo a 14 vzešlo právě z kvalifikace) a které spolu systémem každý s každým zápolí o zisk titulu mistr ČR v kategorii starších žákyň.