Mladší dorostenky začaly nový rok domácí výhrou, jasně porazily poslední Mělník

II. liga mladších dorostenek

První zápas letošního roku za sebou mají mladší dorostenky Strakonic. V sobotu 20. ledna hostily dohrávku podzimního 11. kola, kdy se potkaly s posledním soupeřem, a to s Mělníkem. Ten dosud nezískal ani bod a proto se v tabulce druhé ligy nachází až na samém chvostu. Jihočešky potvrdily roli favorita a připsaly si potřetí v sezoně dva body za výhru 34:17 (13:7). V tabulce jsou tak deváté s šesti body.

Na začátku byla znát zápasová pauza a nervozita vzhledem k očekávané výhře. Na první gól si diváci počkali na začátek 4. minuty a byl do domácí sítě. „Naštěstí se nám hned z protiútoku podařilo srovnat, ale soupeř se z další akce znovu ujal vedení, což však bylo v utkání naposledy. Následovala šnůra čtyř našich gólů, které daly základ celkovému průběhu zápasu a naší výhře,“ hodnotila trenérka Šárka Němcová.

V prvním poločase nebyly podle ní hráčky při proměňování šancí v klidu, nevyužily velké množství trháků. Také proto svítilo o přestávce na tabuli skóre 13:7. „Ve druhé půli jsme už měly zápas ve svých rukách. Hlavní náskok se zrodil v prvních šesti minutách, kdy jsme daly z rychlých protiútoků šest branek v řadě,“ přiblížila trenérka.

Ve zbytku poločasu Strakonice navyšovaly náskok a se zvyšujícím skóre se hráčky dostávaly do klidu, více se rovněž dařilo při střelbě. „Získaly jsme povinné dva body. Přes počáteční nervozitu a neproměňování šancí jsme předvedly hezkou házenou,“ konstatovala Šárka Němcová.

FAKTA

II. liga mladších dorostenek – 11. kolo: Strakonice – Mělník 34:17 (13:7). Branky: N. Švecová 7, Hejtmánková 5 (3), Kozáková 4 (2), Kreuzerová 4, Uhlíková, Nepodalová 3, Němcová, A. Remešová 2, Vršecká, Moravcová, Kálalová, E. Remešová 1 – Fojtíková 4 (1). Rozhodčí: Hladký, Větrovský. Vyloučení: 4:2. Bez ŽK. Góly ze sedmiček: 5:2. Diváků: 65.