Jasná domácí partie starších dorostenek. Rokycany převálcovaly rozdílem 20 gólů

II. liga starších dorostenek

Vše podle papírových předpokladů. Strakonické starší dorostenky zakončily první polovinu druhé ligy v sobotu 20. ledna, a to jasnou domácí výhrou. V 11. kole soutěže deklasovaly Rokycany rozdílem dvaceti branek 40:20 (22:11) a dál jsou v čele tabulky s tříbodovým náskokem. První část sezony tak zvládly s jediným drobným škobrtnutím v podobě remízy, zbylých deset zápasů vyhrály.

Duel proti Rokycanům měly Jihočešky od začátku plně ve svých rukách. Začaly čtyřbrankovou šňůrou, soupeřky držely krok jen čtvrthodinu (stav 10:6). Poté se domácí hráčky začaly více prosazovat a ve 24. minutě vedly už o deset gólů (19:9). Do půle rozdíl vylepšily ještě o jednu branku.

Druhé dějství začaly stejně jako to první, tentokrát sérií pěti gólů. Ve 38. minutě vedly 30:12. Konečný dvacetibrankový rozdíl se zrodil až v samém závěru utkání, v posledních třech minutách, kdy domácí hráčky skórovaly třikrát v řadě.

Komentář trenéra Martina Haranta: „S výhrou jsme spokojeni. Herně už méně, výkon týmu byl – upřímně – průměrný. Zápasová pauza byla znát na souhře, hlavně v obraně se chybovalo. Několik obdržených gólů bylo vinou špatné komunikace a nedostatečného pohybu. Po prvním poločase jsme se rozhodli změnit přístup a zaměřit se na natrénování nových signálů, situací a postů. I když jsme si byli vědomi případného korigování skóre, rozhodli jsme se využít této příležitosti k experimentování a zdokonalení naší hry. Děvčata se s touto pasáží docela zdárně vyrovnala a v trénincích můžeme navazovat a zdokonalovat tyto varianty.“

FAKTA

II. liga starších dorostenek – 11. kolo: Strakonice – Rokycany 40:20 (22:11). Branky: Benešová 10, Horažďovská 8 (1), N. Švecová 7, Stranevová, Houšková 3, Šulcová, Matějková, E. Remešová, Kreuzerová 2, Bártová 1 – Moulisová 7. Rozhodčí: Hladký, Větrovský. Vyloučení: 1:3. ŽK: 0:1. Góly ze sedmiček: 1:1. Diváků: 86.