Mladší žáci vyhráli krajské kolo házenkářského desetiboje v Sezimově Ústí

Vítězstvím v kvalifikačním turnaji si tak mladší žáci zajistili postup do dalšího kola, kde změří síly s vítězi Plzeňského a Karlovarského kraje, které se bude konat v termínu do 2. dubna 2024.

Celkem se soupeří v deseti disciplínách, které se účastní celý tým (max. 14 hráčů): hod míčem, rychlý běh, rychlost střelby, skok do dálky, překážková dráha, aktivita, turnaj v osobní obraně, turnaj v klasické hře, rychlý útok jednotlivce s přihrávkou od brankaře a fair play (tresty ve hře). Celkovým pořadím může zamíchat tzv. Joker (žolík), který si může každé družstvo vsadit na disciplínu, která mu jde nejlépe. Poté v dané disciplíně získá dvojnásobek bodů.
 
Z neděle mám velkou radost. Velká kvalita a vyrovnanost všech kluků je neuvěřitelná. Na všech disciplínách jsem viděl, že se ta dřina vyplácí. Chválím, chválím, chválím a teď nezbývá nic jiného než zase makat a makat“, říká trenér J. Miklas. 
 
„Výhry si velmi vážíme, protože desetiboj je soutěž, ve které tým musí ukázat své všestranné schopnosti nejen v házené, ale i v ostatních individuálních disciplínách“, dodává vedoucí družstva J. Zichová.

Sestava: Babka Jakub, Pechlát Mirek, Voldřich David, Straka Dominik, Moravec Jan, Švec Viktor, Babka Jan, Pixa Lukáš, Reindl Sebastian, Kuželka Ondřej, Machovec Dominick, Váňa Vojta, Čáp Daniel, Frolík David.