Michal Fencl po utkání béčka mužů: Náš výkon i přes výhru zůstal za očekáváním

II. liga mužů

K šesté výhře v sezoně dokráčeli v sobotu 2. března hráči strakonického béčka mužů. V 15. kole druhé ligy si doma v pohodě poradili s předposlední Dolní Cerekví 35:31 (21:17) a v tabulce jsou pátí s 15 body.

Rozhodující náskok si Jihočeši vytvořili hned v první půli. Soupeř udával tón zápasu jen úvodních sedm minut, poté převzali otěže domácí a skóre otočili. V 17. minutě se hosté ještě jednou dostali do vedení (stav 11:12), ale následnou osmiminutovku prohráli v poměru 1:6 a do přestávky tak nabrali čtyřgólovou ztrátu.

Ta se hned po změně stran ještě zvýšila, domácí po necelé čtvrthodině utekli až na sedmibrankový rozdíl, který však hosté stáhli do závěrečného hvizdu na poločasové čtyři trefy. Druhé dějství tak skončilo smírně.

Komentář zaskakujícího trenéra Michala Fencla: „Kvalita hry se oproti minulému duelu proti Novému Veselí B ohromně zhoršila, přizpůsobili jsme se hře soupeře. Snažili jsme se hrát rychle, ale chyběla agresivita. Dokladem toho je fakt, že jsme neházeli ani jednu sedmičku a soupeř nebyl ani jednou vyloučený. Dělali jsme i dost technických chyb. Na pohled to nebylo moc pohledné utkání, ale důležité jsou dva body. Náš výkon každopádně zůstal za očekáváním.“

FAKTA

II. liga mužů – 15. kolo: Strakonice B – Dolní Cerekev 35:31 (21:17). Branky: Mošovský 8, J. Vondra, Samek 7, Rejžek, Lysenko 3, F. Lukeš, Koudelka 2, Hackl, Zdychynec, Chodl 1 – Krajíček 5 (2), Jahoda, J. Palán 5. Rozhodčí: Knytlová, Halada. Vyloučení: 3:0. ŽK: 1:0. Góly ze sedmiček: 0:4. Diváků: 74.