Přijatelný rozdíl. Mladší dorostenky HBC podlehly vedoucí VŠ Plzeň jen o sedm gólů

II. liga mladších dorostenek

Na podzim výprask o 18 branek, nyní „pouze“ rozdíl sedmi gólů v neprospěch strakonických mladších dorostenek. Ty v sobotu 9. března v rámci 17. kola druhé ligy doma podlehly vedoucí Slavii VŠ Plzeň 24:31 (10:13) a jsou nadále deváté. Přes vcelku nízký brankový rozdíl by se dalo říci, že výrazné zlepšení. Přesto zápas opravdu moc radosti nepřinesl a pro diváky příliš atraktivní nebyl.

Ačkoli Jihočešky vstřelily úvodní branku, bylo to naposledy, kdy v zápase vedly. Poté bohužel přišla nervózní pasáž, kterou totálně nezvládly, propadaly v obraně a v přechodu do útoku vyráběly zbytečné technické chyby a ztrácely míče. Z toho resultoval ve 13. minutě hrozivý stav 3:9 a opět se schylovalo k debaklu. Ve druhé části se naštěstí trochu uklidnily a začaly se soupeřkami hrát vyrovnanější partii, což vedlo k relativně uspokojivému poločasovému stavu 10:13.

Jenže ani vstup do druhé půle se nepovedl, a tak po deseti minutách Strakonice opět padaly o sedm branek. Narážely na kvalitu plzeňského obranného valu a za ním skvěle chytající brankářku Soukupovou, z čehož resultovala řada neproměněných gólových šancí. Pozitivní ovšem je, že hráčky utkání nezabalily a nenechaly si opět naložit ranec. Bojovaly až do samotného konce, takže nakonec udržely poměrně příznivé gólové manko.

Komentář trenérky Evy Krausové: „Ve srovnání s podzimním výsledkem bychom měly být s utkáním spokojené. Většina hráček ale neměla dobrý den, nedařilo se střelecky a objevila se rovněž naše tradiční bolest – řada technických chyb a ztracených míčů. Navíc tentokrát herně odtáhla utkání spíše zkušenější děvčata, většina mladších hráček – věkově ještě starší žačky – si vybrala své smolné chvilky. Jediná, kdo snesl přísnější měřítko, byla Kristýna Hejtmánková, která navíc dorazila na hřiště přímo z lyžovačky v rakouských Alpách, za což jí patří velká pochvala.“

FAKTA

II. liga mladších dorostenek – 17. kolo: Strakonice – Slavia VŠ Plzeň 24:31 (10:13). Branky: N. Švecová 7 (1), Hejtmánková 6 (3), Kreuzerová, E. Remešová 3, Šulcová 2, Vršecká, Kálalová, Kozáková 1 – Kovářová 8 (1). Rozhodčí: Sláma, Moravec. Vyloučení: 1:2. ŽK: 1:1. Góly ze sedmiček: 4:1. Diváků: 62.