Gólové hody! Starší dorostenky smetly doma Chomutov rozdílem 31 branek

II. liga starších dorostenek

Po minulé první a překvapivé porážce v sezoně si strakonické starší dorostenky spravily chuť. V 17. kole druhé ligy v sobotu 9. března na domácí palubovce deklasovaly předposlední Chomutov 43:12 (21:7) a jsou nadále o bod v čele soutěže.

Zápas měl od začátku jasný průběh a byl jen otázkou výše skóre. Domácí hráčky byly ve všem lepší, soupeřky přehrávaly hlavně díky rychlým protiútokům a silovějšímu pojetí, důrazu a byly lepší i technicky. K tomu rovněž lépe bránily a skóre tak stále narůstalo v jejich prospěch až na konečný rozdíl 31 branek. Do střelecké listiny se zapsaly všechny hráčky z pole.

Komentář trenéra Martina Haranta: „Utkání se neslo v pohodové atmosféře. Prohra z posledního zápasu byla zapomenuta a chuť vyhrát byla cítit z každé hráčky. Personálně oslabený soupeř hrozil jen výjimečně, proto se mohla na konečném výsledku gólově podílet všechna děvčata v poli. Věříme, že tento výsledek nastartoval tým k závěrečnému soutěžnímu finiši a nedojde již k žádnému výpadku.“

FAKTA

II. liga starších dorostenek – 17. kolo: Strakonice – Chomutov 43:12 (21:7). Branky: Benešová, N. Švecová, Kreuzerová 6, Houšková, Šulcová 4, Stranevová, Matějková, E. Remešová, Bártová 3, Harantová, L. Švecová 2, Horažďovská 1 – Poustecká 4. Rozhodčí: Sláma, Moravec. Vyloučení: 1:1. ŽK: 1:0. Góly ze sedmiček: 0:0. Diváků: 52.