Překvapivé zaváhání. Strakonické béčko mužů nestačilo na poslední Pardubice

II. liga mužů

Nečekanou porážku utrpěli v neděli 10. března hráči strakonického béčka v 16. kole druhé ligy mužů. Tým kolem matadora Martina Mošovského podlehl na hřišti posledních Pardubic o jediný gól v poměru 29:30 (13:14) a pohoršil si v tabulce na šestou pozici. Pro soupeře to bylo teprve druhé vítězství v sezoně.

Začátek zápasu byl vyrovnaný, po třinácti minutách ale převzali hosté iniciativu a čtyřmi góly v řadě se dostali do vedení 10:7. Ve 23. minutě ale bylo srovnáno na 11:11, následně se Strakoničtí dvakrát ujali vedení, ale v závěru poločasu domácí otočili skóre těsně ve svůj prospěch.

Po změně stran Jihočeši ihned otočili a opět byli o krok vpředu. Ve 40. minutě byl stav 19:20, když následně Martin Mošovský nezužitkoval dvě sedmičky za sebou. Východočeši vyrovnali, hosté znovu odskočili, ale naposledy v zápase. Domácí se čtyřmi trefami za sebou rázem ujali vedení o tři branky 24:21 ve 47. minutě.

Pardubičtí si pak udržovali náskok, v 57. minutě však dokázali Strakoničtí srovnat na 28:28 zásluhou tref Martina Mošovského a Filipa Zdychynce. Jenže domácí v další minutě během 26 sekund vsítili dva góly, což se ukázalo jako rozhodující. Minutu a půl před koncem snížil Michal Tíkal, ale ve zbylém čase už se skóre nezměnilo.

Komentář hráče Martina Mošovského: „Jeli jsme k zápasu téměř v kompletní sestavě a měli jsme jednoznačně vyhrát. Bohužel jsme se podřídili hře domácích, která byla chodící a uválená. Soupeř, který jinak hraje spíše s dorostenci, proti nám dal dohromady pár chlapů a stačilo to na nás. Zodpovědnost beru i na sebe s ohledem na dvě neproměněné sedmičky. Moc hezkých okamžiků pro nás v utkání nebylo. Byli jsme po porážce hodně zklamaní. Nepovedlo se, musíme se z toho oklepat, snad si ještě zvedneme náladu.“

FAKTA

II. liga mužů – 16. kolo: Pardubice – Strakonice 30:29 (14:13). Branky: Doležal 11 (3) – Mošovský 7 (1), Michal Tíkal 7, Zdychynec, F. Lukeš, Klimeš 3, Joza, Koudelka 2, Hackl, Strnad 1. Rozhodčí: Podzimek, Vlk. Vyloučení: 2:0. ŽK: 1:0. ČK: 1:0 (30. Janáček). Góly ze sedmiček: 3:1. Diváků: 50.