Dorostenci neudrželi tříbrankový náskok, po třech výhrách tak poznali porážku

II. liga mladších dorostenců

Poprvé v odvetné části nebodovali. Mladší dorostenci strakonické házené po třech výhrách v řadě poznali porážku. Celkově čtvrtou. V neděli 10. března v rámci 16. kola druhé ligy podlehli v sousedském souboji venku Pardubicím 21:23 (11:13), které je tak dotáhly na 20 bodů a vystřídaly je v tabulce na třetím místě, Jihočeši klesli na čtvrté.

Strakoničtí si v první půli vypracovali tříbrankové vedení, které ale ke konci úvodního dějství ztratili a naopak dvougólový náskok si vybudovali domácí. Díky skvělému vstupu do druhého poločasu hosté stav otočili a opět si vybudovali tříbrankové vedení. O něj opět přišli, ale až do začátku 54. minuty byli o gól lepší. Pak se Pardubičtí prosadili třikrát v řadě a vytvořili si rozhodující náskok, kterým rozhodli o zisku dvou bodů.

Komentář trenéra Davida Bičištěho: „Utkání bylo velmi fyzicky náročné. Bohužel nám velikost kádru neumožňovala rotaci na postu spojek a na konci zápasu nám docházely síly. Soupeř těžil ze své silové převahy a my jsme nedokázali předvést kolektivní výkon v útočné fázi. Hra se rozpadla na souboj individualit, kde nás Pardubice přetlačily. Naopak naše obrana pracovala ve spolupráci s gólmanem velmi dobře. Do příštího utkání musíme zlepšit týmovou souhru v útoku a udržet kvalitu obrany.“

FAKTA

II. liga mladších dorostenců – 16. kolo: Pardubice – Strakonice 23:21 (13:11). Branky: Resler 8 – Korec 7, Kobliha 6, Hrdlička, Vršecký, L. Bilík 2, Večeřa, Panuška 1. Rozhodčí: Podzimek, Vlk. Vyloučení: 2:0. ŽK: 0:2. Góly ze sedmiček: 0:0. Diváků: 55.