Strakonické starší dorostenky rozstřílely Spartak Příbram, nasázely jí 51 branek

II. liga starších dorostenek

V dosavadních třech vzájemných soubojích s Příbramí nasázely starší dorostenky Strakonic vždy přes 40 branek. Ve čtvrtém střetnutí se Spartakem překonaly dokonce hranici 50 gólů. V 18. kole druhé ligy Jihočešky v neděli 17. března vyhrály na hřišti soupeřek 51:20 (25:8) a nadále se drží v čele tabulky.

Duel měj jasný průběh, ze stavu 1:1 bylo za chvíli 1:13 a už ve 25. minutě se Strakonice dostaly na dvacet vstřelených gólů. Na tři desítky se dostaly ve 42. minutě, čtyřicátou trefu zaznamenaly deset minut před koncem a 50. gól vsítila Nela Horažďovská necelou minutu a půl před klaksonem. Další desítku ještě v samém závěru načala Nela Švecová.

Komentář trenéra Martina Haranta: „Původní myšlenka vyzkoušet si nové herní činnosti vzala za své díky chybám soupeře. Po technických chybách příbramských hráček bylo velice snadné využívat rychlé útoky do nepřipravené obrany. A protože se obraz hry neměnil, skóre rychle narůstalo. Doufám, že tato ofenzivní chuť holkám vydrží i do dalšího zápasu.“

FAKTA

II. liga starších dorostenek – 18. kolo: Příbram – Strakonice 20:51 (8:25). Branky: Podušková 8 – N. Švecová 14 (2), Benešová 13, Matějková 6, Houšková 5, E. Remešová 4 (1), Horažďovská 4, Stranevová, Kreuzerová 2, L. Švecová 1. Rozhodčí: Sláma, Měšťánek. Vyloučení: 0:2. Bez ŽK. Góly ze sedmiček: 1:3.