Eduard Wildt před odvetami play-out: Vnímáme důležitost nadcházejících utkání

Chance extraliga

O druhém dubnovém víkendu startuje odvetná část play-out Chance extraligy. Pro strakonické házenkáře budou klíčové nadcházející dva duely s týmy, které jsou v tabulce pod nimi. Ty podle všeho rozhodnou. Čtyři dny, které mohou dát Jihočechům klid ohledně udržení v nejvyšší soutěži, nebo jim naopak přidělat pořádné starosti se záchranou.

Nejprve čeká tým od Otavy zápas na hřišti posledních Hranic, o tři dny později doma přivítají předposlední Maloměřice Brno. Aktuálně mají Strakoničtí k dispozici čtyřbodový, respektive tříbodový polštář na soupeře. A uspět ve vzájemných utkáních dává bodového zisku „dvojnásobnou“ hodnotu.

První v cestě stojí v neděli 14. dubna Hranice. Ty budou hrát o zachování reálné naděje neskončit poslední. V základní části u nich Jihočeši podlehli 28:31, doma je porazili 27:25 a v play-out pak vysoko 31:22. Jak to před druhou odvetou vypadá ve strakonickém táboře?

Eduard Wildt, hráč HBC JVP Strakonice 1921: „Určitě vnímáme důležitost nadcházejících dvou zápasů. Ovšem snažíme se nedostávat si to do hlav zase až tak moc, aby z toho neplynula zbytečná nervozita. Víme, že před sebou máme extrémně důležitou pasáž sezony. Vzhledem k volnému losu jsme měli o týden delší pauzu, což se hodilo – byla možnost dobít baterky a doléčit šrámy.

Počty jsou jasné – pokud v Hranicích vyhrajeme, soupeř nás už matematicky předběhnout nemůže, čímž se vyhneme přímému sestupu. Ideální by bylo předvést stejný výkon jako doma proti nim, i když víme, že jim tehdy chyběl stěžejní hráč Matěj Pelák, který teď nejspíš hrát bude. Těžit určitě musíme z agresivní obrany, což nás zdobilo v jarních domácích zápasech proti komukoli. A k tomu dávat ideálně jednoduché góly z rychlých protiútoků.

S Hranicemi nemáme celkově špatnou bilanci, na podzim jsme tam prohráli hlavně kvůli tomu, v jakém stavu jsme měli kádr. Chyběli nám někteří klíčoví hráči. Myslím, že si na soupeře můžeme i věřit. Doufám, že se nestane něco podobného jako nedávno v Maloměřicích a v Jičíně, kde jsme měli dobře rozehrané zápasy, ale nakonec jsme prohráli. Tam bylo podle mě špatné nastavení, kterému se musíme v odvetách play-out vyhnout.“