Muži v přípravě přehráli německé týmy, Lohr i Plauen porazili rozdílem čtyř gólů

Příprava A-týmu mužů

První dva přípravné zápasy mají strakoničtí házenkáři za sebou. Odehráli je během dvou dnů s německými soupeři. Oba zvládli úspěšně, připsali si vítězství. V pátek 2. srpna absolvoval tým ve Šťáhlavech střetnutí s TSV Lohr, který porazil 28:24. O den později v Lázních Kynžvart přehrál Plauen, za nějž nastoupil David Zbíral, rovněž rozdílem čtyř branek – 36:32 (15:16).

Trenér Michal Zbíral byl spokojený. „Lohr byl výborný soupeř na rozehrání. Když to porovnám s minulou sezonou, vstoupili jsme do herní části daleko lépe. Výkon hráčů byl daleko lepší, bez chyb. Samozřejmě nám zápas ukázal několik detailů, na kterých musíme pracovat – v nábězích v útoku nebo v přebírání hráčů v obraně. Každopádně je potěšující, že jsme protočili celou sestavu,“ hodnotil kouč.

Následný duel s Plauenem byl o něco těžší, ale Strakoničtí podali výborný výkon z hlediska proměňování šancí. A dobrou úspěšnost měli také brankáři. „Jsem rád, že jsme opět protočili celý kádr, všichni dostali skoro stejnou minutáž. Mladí hráči jako Pepa Vondra nebo Michal Tíkal ukázali, že se oproti předešlé sezoně posunuli. V nadcházejícím ročníku s nimi budeme počítat, budou dostávat víc a víc šancí,“ zdůraznil Michal Zbíral.

„Když to porovnám s minulou sezonou, vstoupili jsme do herní části daleko lépe. Výkon hráčů byl daleko lepší, bez chyb.“

Potěšilo ho také to, že jeho svěřenci vydrželi po fyzické stránce. Zápas s Plauenem se totiž hrál ve velkém tempu. „Ukázal nám téměř to samé jako první duel, tedy nedorazy v obraně. Bylo to o něco málo lepší, ale ještě to potřebujeme na trénincích dopilovat,“ poznamenal trenér.

Další přípravné utkání odehrají Strakoničtí na svém hřišti, a to v úterý 13. srpna od 18.30 hodin. Jejich soupeřem bude Třeboň. Papírově by mělo jít o snazšího soupeře. „Ale to je vždy nevyzpytatelné. Každé slabší mužstvo podá většinou lepší výkon. My se musíme soustředit na to, abychom do zápasu dobře vstoupili. Víc minut dostanou opět mladší hráči na úkor těch zkušenějších. A spojíme to ještě s fyzickou přípravou, po utkání kluci ještě budou trénovat,“ nastínil Michal Zbíral.

Nejde podle něj o výsledek, ale o to, aby se mužstvo dostalo do zápasového zatížení a v něm situace hráči dobře řešili. „Věřím, že se projeví něco z toho, co budeme trénovat,“ uzavřel strakonický kouč.