Strakoničtí si poradili s Třeboní rozdílem 11 gólů, v obou poločasech dali 17 branek

Příprava A-týmu mužů

Po dvou úspěšných přípravných duelech proti německým týmům změřili strakoničtí házenkáři v přípravě síly s českým celkem. V úterý 13. srpna se u Otavy před více než šesti desítkami diváků představila druholigová Třeboň, v jejímž dresu nastoupili i exstrakoničtí hráči Lukáš Baierling a Jakub Jareš v brance.

Zápas měl dle očekávání jasný průběh. Domácí nastoupili jen s deseti hráči do pole, ve druhém poločase dokonce střídali jen jednoho. I tak neměli problém vyhrát jasným výsledkem 34:23 (17:10). I přes úmorné vedro se hrálo v rychlém tempu. Strakoničtí po deseti minutách vedli 6:3, za dalších deset minut pak 12:4 a následně 14:4. V závěru prvního poločasu se ale hostům podařilo stáhnout manko na sedm branek.

Ve druhém dějství se Třeboňští v rychlosti a nasazení vyrovnali domácím, což znamenalo držení rozdílu ve skóre na šesti gólech. Soupeř tak byl první dvě třetiny druhé půle o branku lepší. Závěr však patřil Strakonickým, kteří minutu před koncem odskočili na desetibrankový rozdíl. V posledních vteřinách ještě ze sedmičky Ondřej Landsinger zvýšil náskok na jedenáct branek.

Komentář nejlepšího střelce Adama Nejdla: „Pro nás bylo cílem běhat – sáhnout si trošku na dno, což bylo řečeno už před zápasem. To mělo vliv i na kvalitu hry a obranu. V první půli se nám dařilo držet ji poměrně pevnou, oproti extralize nám ale chyběl tak půlkrok. Ve druhé už to bylo více nahoru-dolů, tam už nám chyběl celý krok. Únava se kumulovala, což se odráželo ve vytváření osobních chyb. Na všech bylo znát, že panovalo hodně teplé počasí. Třeboň byla ve druhé půli dlouho o gól lepší. Potřebujeme udržet koncentraci, v minulé sezoně jsme se s tím ne úplně dobře vypořádávali.“

FAKTA

Příprava: Strakonice – Třeboň 34:23 (17:10), branky: A. Nejdl 8 (1), Němec 7, Landsinger 6 (1), M. Nejdl 5, J. Vondra 4, F. Lukeš, Fencl, Michal Tíkal, K. Lukeš 1, dále hrál Bičiště, v brance se vystřídali Mráz a Mirek Tíkal.