Tři porážky mužů na závěr přípravy? Tým podle trenéra dojel na nevyužívání šancí

Příprava A-týmu mužů

Závěrečná herní část přípravy strakonickým házenkářům nevyšla. Na Hotel Vista Cupu v Kuřimi, který se konal od 23. do 25. srpna, obsadili poslední čtvrtou příčku, když prohráli všechny zápasy. Postupně podlehli SKKP Brno 22:37, ŠKP Bratislava 31:35 a Házenkářské akademii Olomouckého kraje 25:27. Jak duely zhodnotil kouč?

Michal Zbíral, trenér Strakonic: „V prvním utkání proti SKKP Brno jsme narazili na dosud nejtěžšího protivníka v přípravě. Z mého pohledu – i když tomu výsledek neodpovídá – to byl ale poměrně povedený zápas. Alespoň prvních čtyřicet minut. Dostali jsme se do šancí, ale neproměnili jsme je kvůli dobré obraně soupeře ve spolupráci s brankářem. Ke konci duelu jsme pak už tahali za kratší konec. Ale první poločas byl dobrý a chybělo málo, aby byl průběh dramatičtější. Kdybychom však využili své příležitosti.

Proti ŠKP Bratislava byla z naší strany horší koncentrace, první půle se nám nepovedla v obraně. Do druhé jsme to změnili a zlepšili jsme se. Dojeli jsme však opět na neproměňování šancí a špatnou koncentraci. Proti akademii jsme už vyloženě vyhořeli na nevyužívání vytvořených střeleckých pozic. Měli jsme stoprocentní šance, stříleli jsme ze šestky, ale prostě jsme se nedokázali prosadit. V obraně to od hráčů bylo špatné v nasazení a koncentraci. Docházely nám síly. Ale i takové utkání bychom měli zvládnout. Spokojený jsem nebyl s herním projevem ani výkonem celkově.“