Nejen házenkářské prázdniny ukončil druhý ročník akce Návrat do minulosti

Návrat do minulosti aneb Setkání generací po letech

Poslední srpnové odpoledne patřilo v obloukové hale házenkářské akci Návrat do minulosti aneb Setkání generací po letech. Ta se konala po pěti letech, šlo o druhý ročník. Hlavním cílem bylo především přátelské setkání lidí z házenkářské komunity.

Náplní slunečného dne bylo několik ryze přátelských utkání i se zahraniční účastí. U Otavy od pátku do neděle 1. září měl soustředění rakouský klub WAT Brigittenau, muži i ženy, oba celky se do poměření sil zapojily. Muži nastoupili proti domácí Staré gardě a Míšovo teamu (původně šlo o Moša team, Martin Mošovský se však z osobních důvodů nezúčastnil, takže pojmenování vzešlo od jména trenéra Michala Zbírala).

Bývalý hráč Michal Tockstein po letech v akci, brání ho Michal Krejčí…

Rakouské ženy se pak utkaly s ženským týmem Strakonic, který se dal pro tuto akci po letech dohromady. A protože hráček hájící v minulosti barvy HBC ve druhé lize se sešlo hodně, vytvořily ještě v průběhu dne ad hoc dva týmy, které si zahrály proti sobě 2×8 minut. Jinak se standardně hrálo 2×15 minut. Moderátorské role se zhostil bývalý hráč Adam Vrchlavský, hlavními organizátory setkání byli stejně jako minule Miroslav Bažata a Michal Čech.

Po zápasové části ale akce zdaleka nekončila, pokračovala večerním společným posezením i s přáteli z Vídně. Klub se postaral tradičně o občerstvení, nabídku zpestřila jídla z produkce Charlie´s bistro a také míchané drinky, které nabízel Pitti (Jaroslav Pitule) z hospody U Paňáka. Zábava se nesla v komorním duchu do nočních hodin, všichni odcházeli spokojeni… Pro nejmenší byl k dispozici po celou dobu skákací hrad a také soutěž v několika disciplínách, kterou měl na starosti Dominik Kočí, jenž se současně staral o hudební doprovod.

Někdejší pivot strakonických mužů Adam Vrchlavský, tentokrát jako moderátor akce

„Akci jsme pořádali s cílem společného setkání s kamarády jak na hřišti, tak mimo něj. Myslím, že vše klaplo, organizace byla skvělá. Za to patří poděkování předsedovi klubu Miroslavu Vávrovi, který jako tradičně uváděl věci do pohybu, a všem, kteří se na uskutečnění akce podíleli. Děkujeme všem zúčastněným a věříme, že se jim Návrat do minulosti líbil. Jestli se znovu uskuteční za pět let, uvidíme. Ale mohla by se z toho stát pěkná tradice,“ zhodnotili akci Miroslav Bažata a Michal Čech.

VÝSLEDKY ZÁPASŮ

Stará garda – WAT Brigittenau 14:12 (5:6)

Ženy Strakonice – WAT Brigittenau ženy 13:9 (7:3)

Míša team – WAT Brigittenau 16:12 (10:5)

Ženy Strakonice I – Ženy Strakonice II 7:10 (3:4)

Stará Garda – Míša team 16:20 (7:11)

WAT Brigittenau
Stará garda Strakonice
Míšovo team
Ženy Strakonice
WAT Brigittenau