Z vyrovnané partie s Lokomotivou Vršovice vyšlo strakonické béčko vítězně

II. liga mužů

Úspěšně vstoupili do nového ročníku druhé ligy hráči strakonického béčka. V sobotu 14. září na domácím hřišti přivítali v rámci 1. kola Lokomotivu Vršovice, kterou porazili 29:25 (16:15).

Hosté vedli jen dvakrát v samotném úvodu, jinak drželi otěže zápasu Strakoničtí. V první půli si však dokázali vypracovat maximálně tříbrankový náskok, aby vzápětí soupeři dovolili se dotáhnout na rozdíl jediného gólu.

Po změně stran utekli na čtyři a vzápětí na pět branek (19:15 ve 35. minutě a 22:17 ve 44. minutě), jenže osm minut před koncem to bylo znovu jen o jednu branku (24:23). Pak ovšem přišla z jejich strany série tří tref za sebou a zbytek duelu přinesl dva góly na každé straně. Po čase ještě domácí Martin Mošovský neproměnil sedmičku.

Komentář trenéra Romana Nejdla: „Vršovice se už v minulých sezonách prezentovaly pěknou házenou, přispěly k poměrně slušné úrovni zápasu. My jsme se trošku trápili v zakončení, kvůli tomu jsme soupeři stále dávali naději na úspěch. Měl jsem plnou lavičku, snažil jsem se tedy protočit hráče tak, aby si všichni zahráli. To se někdy možná podepsalo na průběhu utkání, a proto jsme občas neutekli na výraznější rozdíl ve skóre. U některých kluků se projevila nerozehranost a menší trénovanost, ale myslím, že na úvod sezony to byl velmi slušný zápas. Byl jsem spokojený.“

FAKTA

II. liga mužů – 1. kolo: Strakonice B – Lokomotiva Vršovice 29:25 (16:15). Branky: Mošovský 6 (2), K. Lukeš 5, Krejčí 4, Koudelka, Michal Tíkal 3, J. Vondra 2, L. Hackl, Masák, Joza, Marek, M. Bilík, Lysenko 1 – Frühauf 8. Rozhodčí: R. Švadlena, J. Švadlena. Vyloučení: 3:3. ŽK: 1:1. Góly ze sedmiček: 2:2. Diváků: 135.