Mladší dorostenky vyhrály první poločas, ve druhém už na Pardubice nestačily

II. liga mladších dorostenek

Ani ve druhém utkání sezony se mladší dorostenky Strakonic bodového zisku nedočkaly. Ve 2. kole druhé ligy podlehly v sobotu 14. září na domácím hřišti Pardubicím 33:36 (19:18). V tabulce jsou tak na předposledním 11. místě, bez bodu jsou další tři týmy.

„Pořád se nám nedaří najít herní pohodu a sehranost v obraně, kterou jsme měly v uplynulém ročníku,“ hodnotila trenérka Šárka Němcová. Soupeřky domácí celý zápas přehrávaly hrou se změnou pozic, což obraně dělalo problémy a výsledkem bylo 36 inkasovaných branek. „Podařilo se nám dát 33 gólů, což je docela dobrý počet, ale bohužel to tentokrát na soupeřky nestačilo,“ dodala trenérka.

Na začátku zápasu se Strakonicím podařilo získat míč a po rychlém útoku se ujmout už v 11 sekundě vedení. Prvních deset minut bylo vyrovnaných, potom se Jihočeškám podařilo ujmout se vedení a vytvořit si náskok čtyř branek. „Bohužel jsem tento náskok ve 24. minutě prohospodařily, do konce poločasu jsme se už jen tahaly o výsledek a do přestávky jsme šly za stavu 19:18,“ zmínila Šárka Němcová.

Ve druhé půli pokračovaly Strakonice ve stejné hře a bohužel prostupné obraně. Vyrovnané skóre se drželo do 36. minuty. „Pak jsme si bohužel vybraly střeleckou smůlu, když jsme z vyložených šancí několikrát trefily brankářku a soupeřky se dostaly do čtyřbrankového vedení. To už se nám přes všechnu snahu nepodařilo dorovnat, stáhly jsme vždy jen na rozdíl dvou gólů,“ konstatovala.

FAKTA

II. liga mladších dorostenek – 2. kolo: Strakonice – Pardubice 33:36 (19:18). Branky: Uhlíková 8, Nepodalová 5 (4), Hejtmánková 5 (1), Moravcová 5, Vršecká 4, A. Remešová, Kozáková 2, Smerechynska, Němcová 1 – Marčalová 10 (4). Rozhodčí: R. Švadlena, J. Švadlena. Vyloučení: 2:7. ŽK: 1:1. Góly ze sedmiček: 5:4. Diváků: 85.