Béčko mužů nakonec těsně zdolalo Plzeň, Josef Vondra se zaskvěl 12 trefami

II. liga mužů

Do třetice vítězství! Béčko strakonických házenkářů od začátku druholigové sezony jede, i ve 3. kole si připsalo plný počet bodů. V sobotu 28. září na domácím hřišti těsně porazilo Talent Škoda JS Plzeň 33:32 (15:9) a je nadále v čele tabulky.

Zdálo se, že zápas bude mít jasný průběh (jako ho dlouho měl), ale nakonec z toho bylo lehké drama. I díky emočnímu napětí, které mezi týmy (hráči) panovalo. Domácí byli od začátku ve vedení, které navyšovali. A pyšnili se dobrou obranou v čele s brankářem Matějem Švecem. Také proto byl ve 20. minutě stav už 12:5. První dějství nakonec Strakoničtí vyhráli o šest branek.

Také druhý poločas se odehrával podle jihočeských not, domácí vedení vytáhli až na osm branek (18:10 a 19:11). A i když hosté stáhli, rozdíl se stále držel na pěti až šesti brankách. Ještě v 55. minutě nic nenasvědčovalo dramatu, stav byl 32:26. Jenže pak začal festival strakonických neproměněných šancí, kdy hráči stříleli buď z nepřipravených pozic, nebo je skvěle vychytal gólman.

Výsledkem toho bylo pět gólů Plzeňských v řadě a jejich dotažení se na 32:31. Vítězství nakonec trefil na začátku 60. minuty pivot Tomáš Samek, hostující Matěj Kovář kontroval třicet sekund před koncem. Strakoničtí svůj útok v gólovou pojistku nevyužili, a tak ještě zahrozil soupeř. Po čase dostal k dispozici volný hod, který však brankáře neohrozil, a tak domácí slavili.

V jejich dresu odehrál vynikající zápas mladík Josef Vondra, autor 12 (!) branek. Bylo to zatím jeho nejlepší představení mezi muži. Na druhé straně o sobě dal vědět Jakub Štochl, ten si připsal 14 zásahů, z toho čtyři ze sedmiček.

Komentář trenéra Michala Fencla: „Devadesát procent zápasu jsme měli pod kontrolou, pak přišlo naše neproměňování šancí. To je vše – proto z toho bylo nakonec drama. Vycházelo nám všechno, co jsme si řekli, ale znovu zopakuji – nevyužívání příležitostí nás dostalo do situace, kdy jsme se strachovali o vítězství. I když jsme vyhráli jen o gól, bylo to zasloužené vítězství. I remíza by byla nespravedlivá. Chci pochválit celý tým, ale hlavně tahouna Pepu Vondru, který odehrál zatím nejlepší utkání v sezoně.“

FAKTA

II. liga mužů – 3. kolo: Strakonice B – Talent Škoda JS Plzeň 33:32 (15:9). Branky: J. Vondra 12, Samek 6, Michal Tíkal 4, Miklas, Lysenko 2, Masák, Klimeš, Mošovský, K. Lukeš, Krejčí, Strnad, Koudelka 1 – Štochl 14 (4). Rozhodčí: Šulc, Větrovský. Vyloučení: 5:4. ŽK: 0:1. Góly ze sedmiček: 0:4. Diváků: 74.