Pohodový zápas se změnil v drama, muži nakonec náskok udrželi

Dramatickou koncovku mělo třetí utkání strakonických mužů v odvetné části I. ligy. Ve 14. kole v sobotu 9. března ale nakonec vybojovali povinné dva body po vítězství 28:26 (15:8) nad Sokolem Vršovice. V dresu domácích se objevil na výpomoc Petr Masák, který nahradil Tomáše Peka, jehož trápí problémy s koleny. A v obraně si vedl skvěle, jeho přítomnost byla mimořádně znát. Z béčka vypomohl ještě Luděk Marek.

Jihočeši začali výborně a potvrzovali roli favorita. Brzy vedli 5:0, když se prosazovali po dobrých a rychlých akcích a v defenzivě soupeři dovolovali minimum. Ten se poprvé prosadil až v polovině 9. minuty. Domácí si víceméně udržovali pětibrankový náskok, vytáhli ho až na osmigólový (15:7), ale v posledních vteřinách první půle inkasovali, takže spadl na sedmibrankový. Strakoničtí hráči byli v úvodním dějství rychlejší a pohyblivější, čímž hosty přehrávali.

Po změně stran Pražané snížili dvěma trefami v řadě, ale pak se naopak čtyřikrát prosadili domácí a vedli 19:10. V dalších minutách trenér Michal Zbíral prostřídal sestavu, hráči také pod dojmem výsledku polevili a obrana už nebyla tak kompaktní. Navíc už tak snadno neproměňovali své příležitosti. Začala tedy stíhací jízda Vršovic.

Ve 47. minutě vedli Strakoničtí jen o čtyři góly (22:18), v 57. minutě o tři góly, necelé dvě minuty před koncem o dva (27:25) a 35 sekund před závěrečným hvizdem se hosté dotáhli na jedinou branku (27:26). Poslední útok měli Jihočeši, šest sekund před klaksonem byl na brankovišti faulován Marek, sudí nařídil sedmičku, z níž Mošovský ze sedmičky stvrdil výhru svého týmu na konečných 28:26.

FAKTA

I. liga mužů – 14. kolo: HBC Strakonice 1921 – Sokol Vršovice 28:26 (15:8). Branky: A. Nejdl 7, Mošovský 5 (4), Landsinger, Krejčí, L. Fencl 4, Zdychynec 2, Marienka, Samek 1 – Bednář 9 (2), Hanzl 4, Bradáč 3, Konečný 2 (1), Metlička, Janotka, Motejl 2, Hradecký, Bauer 1. Rozhodčí: Vaník, Mošna. Vyloučení: 5:4. ŽK: 2:3. Góly ze sedmiček: 4:3. Diváků: 220. Nejlepší hráči utkání: A. Nejdl – Červenka.