Béčku pomohl k první jarní výhře Michal Zbíral. Slavii dal sedm gólů

Petr Masák a Michal Zbíral už aktivní činnost ukončili. Ale v sobotu 9. března se oba na hřišti objevili. Prvně jmenovaný ve svou zápasech, kdy nejprve nastoupil za áčko mužů proti Sokolu Vršovice (pomohl k vítězství 28:26) a následně i za béčko ve druhé lize proti Slavii Praha. Proti „sešívaným“ hrál po boku zmíněného trenéra áčka Michala Zbírala, který taktéž poslednímu týmu v tabulce vypomohl.

Přítomnost obou byla znát, výrazně se podíleli na prvním jarním bodovém zisku za výhru 29:26 (12:11). Michal Zbíral byl navíc nejlepším střelcem zápasu, připsal si sedm gólů. Jihočeši i tak zůstali na samém chvostu tabulky. Kouč rezervy Michal Fencl zdůraznil, že zisk dvou bodů bude povzbuzením do dalších bojů.

Komentář trenéra Michala Fencla: „Slavii jsme na podzim podlehli drtivě, a to o 22 gólů. Proto jsem byl rád za posily Michala Zbírala, Petra Masáka, Filipa Zdychynce a Samuela Miklase. Tito hráči se zasloužili o výsledek, zaznamenali tři čtvrtiny branek. Petr Masák byl vynikající v obraně, Michal Zbíral dirigoval hru v útoku. Celkově jsme zápas měli po celou dobu pod kontrolou. Výsledek mohl být ještě lepší, v závěru jsme totiž nastřelili čtyři tyče a neproměnili několik trháků.“

FAKTA

II. liga mužů – 14. kolo: Strakonice B – Slavia Praha 29:26 (12:11). Branky: Zbíral 7 (2), Zdychynec 6, Miklas, Brůček 4, Chvosta 3, P. Masák 2, Prechtl 1 (1), Schwarz, Hanzelín 1 – Šmelhaus 6. Rozhodčí: Vaník, Mošna. Vyloučení: 3:3. ŽK: 3:2. Góly ze sedmiček: 3:2. Diváků: 160.

V dalším kole bude soupeřem béčka opět pražský tým, tentokrát v neděli 17. března venku šestá Lokomotiva Vršovice.