Českobudějovická Lokomotiva přejela strakonickou rezervu o 11 gólů

Další gólový příděl obdrželi muži strakonického béčka. Opět venku. V 17. kole druhé ligy v sobotu 30. března podlehli o jedenáct gólů v jihočeském derby Lokomotivě České Budějovice, která je lídrem tabulky, a to v poměru 23:34 (13:17). V tabulce se tak znovu propadli na poslední místo.

„Vstup do zápasu se nám povedl a do 20. minuty jsme drželi se soupeřem vyrovnaný stav. Bohužel velice zúžená sestava nám nedovolovala mnoho herních variant, také proto se brzy začala projevovat fyzická i výšková převaha Lokomotivy,“ hodnotil zaskakující trenér Martin Harant. Dodal, že v závěru utkání se domácí utrhli díky chybám Strakonických v útoku a lehce skórovali.

II. liga mužů – 17. kolo: Loko České Budějovice – Strakonice B 34:23 (17:13). Branky: R. Mráz 9 (2) – Schwarz 5 (2), Kvěch, Chvosta 4, Brůček 3, Prechtl, Halgaš, Narin 2, Matěj Harant 1. Rozhodčí: Pražák, Šulc. Vyloučení: 3:5. ŽK: 2:2. Góly ze sedmiček: 2:2. Diváků: 74.

Po Třeboni a Českých Budějovicích se nyní mužstvo do třetice utká se soupeřem z jihu Čech. V sobotu 6. dubna zavítá k Otavě osmé Sezimovo Ústí, začátek derby je v 19 hodin. Strakoničtí mu v první polovině sezony podlehli 25:28.