Na „Pragáč“ jede pět strakonických týmů, představí se i starší dorost

Pětici zástupců vysílá strakonický oddíl na letošní 28. ročník mezinárodního megaturnaje v házené mládeže Prague Handball Cup 2019. Ten startuje ve čtvrtek 18. dubna a potrvá do pondělí 22. dubna. Hraje se v několika halách v hlavním městě za účasti týmů ze všech koutů světa. „Pragáč“ je největším halovým turnajem pro mládež.

HBC Strakonice 1921 budou po dlouhé době reprezentovat starší dorostenci a dále mladší žáci, minižáci, starší žákyně a mladší žákyně. Družstvo dorostu povede trenér áčka mužů Michal Zbíral, který může počítat i s několika jeho hráči. „Bude mít k dispozici Filipa Zdychynce, Ondru Landsingera, Lukáše Fencla, Petra Brůčka a Filipa Lukeše. Z mladších hráčů tým doplní Matěj Harant, Štěpán Kalbáč a brankář Lukáš Zahrádka, s nímž bude tvořit dvojici gólman béčka mužů Martin Smolej,“ upřesnil předseda klubu Miroslav Vávra. Minižáky mají na starosti Zbyněk Korec a Václav Hokr, mladší žáky Michal Fencl, mladší žákyně Martin Harant a Šárka Fundová, starší žákyně Miroslav Vávra a Roman Plojhar.

Co se týče ambicí, je šéf oddílu přesvědčen, že dorostenci by se mohli dostat daleko. „Družstvo není špatně poskládané a jeho hráči mají něco za sebou, někteří už okusili extraligu mužů. Pokud jim turnaj sedne, můžou skončit vysoko.“ U dalších celků pak bude podle něj záležet hlavně na tom, na jaké soupeře narazí. „Co předběžně vím, nejvíce týmů je v kategorii starších žákyň,“ upřesnil Miroslav Vávra.

Účast na tradičním turnaji je skvělou příležitostí ke konfrontaci se světovou házenou a těmi nejlepšími.