Béčko mužů porazilo v souboji o čelo Úvaly, dorostenci jim podlehli

II. liga mužů, II. liga mladších dorostenců

Po dvoutýdenní pauze čekaly druholigové týmy béčka mužů a mladších dorostenců strakonické házené prestižní souboje o první místo v tabulce. A to ve stejný den na hřišti stejného soupeře. Zatímco dorostenci první listopadovou sobotu svůj zápas nezvládli a podlehli Sokolu Úvaly 23:29 (14:14), muži o pár hodin později dokázali urvat dva body za vítězství 33:31 (14:15). Posunuli se tak do čela tabulky a jako jediní v soutěži neprohráli (z šesti zápasů mají bilanci pět výher – jedna remíza). Pro dorost to byla druhá prohra v soutěži a s bilancí čtyři vítězství – dvě porážky si tak pohoršili na třetí příčku.

II. liga mužů – 6. kolo: Úvaly – Strakonice B 31:33 (15:14). Branky: Filip Zdychynec 11 (3/2), Michal Zbíral 9 (6/5), Tomáš Chvosta, Samuel Miklas, Filip Lukeš 3, Filip Hanzelín 2, Jiří Prechtl, Štěpán Kalbáč 1, dále hráli Aleš Kvěch, Jan Schwarz a Petr Brůček, brankáři Petr Šejvl a Martin Smolej. Rozhodčí: Dvořák, Radová. Vyloučení: 4:4. ŽK: 1:3. Góly ze sedmiček: 4:6. Diváků: 81.

Roman Nejdl, trenér: „Souboj o prvenství jsme zvládli. Od úvodního hvizdu se hrála vyrovnaná házená, útoky dominovaly nad obranami, nás sráželo neproměňování šancí, ale držel nás skvělými zákroky Martin Smolej. Ve vedení, které nebylo více než dvougólové, se střídali oba soupeři. Poločasová domluva rozhodnout utkání hned po nástupu do druhé půle vzala za své s několika neproměněnými šancemi. Přesto, že jsme po většinu času o jeden až dva góly vedli, domácí třemi brankami otočili dvě minuty před koncem na 31:30. Dramatický závěr tak byl na světě. Skvělý Petr Šejvl však zamkl bránu a zodpovědnost o konečnou podobu výsledku na sebe vzali ti, kteří z týmového výkonu trochu vyčnívali – Michal Zbíral, Filip Zdychynec a Tomáš Chvosta. Ale v bojovném, tvrdém, ale férovém boji zaslouží pochvalu celý tým.“

II. liga mladších dorostenců – 6. kolo: Úvaly – Strakonice 29:23 (14:14). Branky: Michal Tíkal, Oleh Lysenko 5, Marek Nejdl 4, Adam Beneš 3, Martin Němec 2 (2/1), Štěpán Kosák 2, František Kojan, Petr Koudelka 1, dále hráli Kryštof Lukeš, Ondřej Rataj a 3. gólman Mirek Tíkal, brankáři Matěj Švec a Bohouš Mára. Rozhodčí: Dvořák, Radová. Vyloučení: 2:4. ŽK: 1:2. Góly ze sedmiček: 5:1. Diváků: 58.

Roman Nejdl, trenér: „V přímém souboji o první místo jsme domácím darovali vítězství. Na deset minut v úvodu druhého poločasu jsme zcela vypadli ze hry, domácí dali šest branek v řadě a zvítězili. Po zbytek času se hrála pohledná, rychlá a důrazná házená na obou brankovištích, se snahou maximálně využít chyb soupeře a strhnout vítězství na svou stranu. My jsme to svým výpadkem domácím ulehčili. Za velkou bojovnost musím pochválit celý tým, chyby bohužel náš výkon srážejí. Výborně zachytal Matěj Švec, velkou snahou překypoval Marek Nejdl. Přejeme brzký návrat na palubovku Filipu Jozovi.“

Druholigové béčko mužů nyní čeká další duel o prvenství, v sobotu od 19 hodin přivítá na svém hřišti v pikantním jihočeském derby druhou Třeboň, na kterou má k dobru bod. Mladší dorostenci v 15 hodin hostí šestý Jičín B.