Z Chodova se dvěma body, lídr tabulky neměl v Praze problém

I. liga mužů

Roli favorita potvrdili. Strakoničtí házenkáři si po reprezentační přestávce připsali další dva body a dál vévodí prvoligovému dvanáctičlennému pelotonu. V 6. kole v neděli 3. listopadu bez problémů porazili Chodov na jeho hřišti o sedm branek 30:23 (14:10). Soupeř držel krok jen prvních dvacet minut, poté odpadl a Jihočeši si vytvořili náskok, který už nepustili. Tahounem mužstva byl Adam Nejdl, autor osmi branek, kterému sekundoval šestigólový Michal Krejčí. V brance byli oporami Jindřich Mráz i Filip Kaiser.

Komentář trenéra Michala Zbírala: „Zápas byl jednoznačný. I když plný chyb, ale my jsme jich udělali méně, proto jsme vyhráli. Vysunuli jsme obranu, což bylo rozhodující, soupeř si s tím v útoku moc nevěděl rady. Postupem času se projevila i naše fyzická převaha. V prvním poločase se skóre v úvodu tahalo, pak jsme za stavu 8:8 odskočili na rozdíl tří gólů a náskok si hlídali. Ve druhé půli jsme postupně odskakovali na vyšší rozdíl, ovšem bylo potřeba nepolevit, byly totiž momenty, kdy nás domácí dotáhli i na dva góly. Ale výhru jsme si pohlídali. Podali jsme dobrý výkon, fungovala obrana, dobře zachytali brankáři. Akorát nám tentokrát úplně nefungoval rychlý protiútok, ale přehrávali jsme domácí druhou vlnu, z té jsme dávali jednoduché góly.“

FAKTA

I. liga mužů – 6. kolo: TJ JM Chodov – HBC Strakonice 1921 23:30 (10:14). Branky: Šafář 7, Maleček 5 (2), Klačo 3, Hanus, Kopřiva 2, Řežábek, Vladyka, Turek, Friedel 1 – A. Nejdl 8, Krejčí 6, Fencl 4, Kačín 3 (1), Říha 3, Pek, O. Landsinger, Fořt 2. Rozhodčí: Beneš, Dolejší. Vyloučení: 7:3. ŽK: 1:4. Góly ze sedmiček: 2:1. Diváků: 88.

Další výsledky: Jičín B – Hustopeče 27:31, Náchod – Dvůr Králové 24:26, Litovel – Zlín 33:27, Bystřice pod Hostýnem – Velká Bystřice 30:33, Vsetín – Sokol Vršovice 24:22. Předehrávka 10. kola: Litovel – Bystřice pod Hostýnem 35:32.

V dalším kole česká Strakonické doma souboj s béčkem Jičína, kterému patří předposlední jedenáctá příčka s dvěma body za jedinou výhru. Duel se hraje tradičně v sobotu 9. listopadu od 17 hodin.