Domácí tahák: béčko mužů coby lídr druhé ligy hostí druhou Třeboň

II. liga mužů

Navíc v dresu hostů působí exstrakonický Jaroslav Dušek. Všechny tyto faktory dodávají šlágru 7. kola II. ligy na atraktivnosti, což potvrzuje i opora béčka Michal Zbíral. „Utkání bude mít určitě speciální náboj, mezi kluby panuje rivalita. Těšíme se,“ uvedl.

Nejpikantnější a nejzajímavější souboj z trojice ligových týmů, které v sobotu 9. listopadu hrají doma, čeká rozhodně druholigové béčko mužů. Z pozice lídra tabulky, kam se dostalo v minulém kole, hostí od 19 hodin v jihočeském derby druhou Třeboň. Ta má jen o bod méně. Strakoničtí z šesti zápasů pět vyhráli a jednou smolně remizovali, Jiskra slavila taktéž pětkrát, ale jednou už našla přemožitele (porazily ji Úvaly, na jejichž hřišti Strakonice získaly dva body).

Ovšem s dodatkem, že právě v derby svým spoluhráčům zřejmě nepomůže. Z minulého klání v Úvalech si totiž odnesl zranění a nejspíše do utkání nezasáhne. „Postavíme do derby to nejlepší, co můžeme. Bude hrát i Roman Marienka, který se vrátil po pracovních povinnostech ze zahraničí. Věřím, že udržíme neporazitelnost,“ poznamenal tahoun mužstva a jeho druhý nejlepší střelec s 34 góly.