Muži na hřišti Šťáhlav zvítězili desetibrankovým rozdílem

Příprava mužů

Čtvrtý zápas v přípravě, čtvrtá výhra. Strakoničtí muži si připsali další úspěšně zvládnutý duel před startem jarní části první ligy. Ve středu 5. února zvítězili na hřišti druholigových Šťáhlav 37:27 (18:9).

Trenér Michal Zbíral byl s výsledkem a především s výkonem svých svěřenců velmi spokojený. „Odjeli jsme k utkání v užší sestavě, ale kluci ho zvládli dobře, líbila se mi hlavně obrana. Tu bych chtěl pochválit. Hráli tam mladší kluci, ne úplní obranáři – Filip Zdychynec, Lukáš Fencl, Martin Říha nebo Tomáš Samek, ale popasovali se s tím velice dobře,“ hodnotil.

Na hřišti byl znát rozdíl týmů, které dělí výkonnostní rozdíl jedné třídy, ale Jihočeši coby favorité se s tím popasovali výborně. Hráli s nasazením a zodpovědně. „Bylo to vidět hlavně v první půli, kdy jsme vycházeli z rychlých protiútoků nebo jsme skórovali z druhé či třetí vlny. Vyzkoušeli jsme si také více variant obrany,“ dodal kouč.

Co se týče zimních posil, do hry nezasáhl Josef Klačo, který doléčuje drobné zranění. U Vojtěcha Klause konstatoval Michal Zbíral, že mu příliš neseděl styl hry. „Ale se střelbou ve druhé půli, k jaké by se měl dostávat, jsem byl spokojený. Bohužel se mu nedařilo v produktivitě,“ uzavřel trenér.

Odveta obou mužstev je na programu ve čtvrtek 13. února od 20 hodin ve Strakonicích.