Dorostenky začaly odvetnou část kanonádou proti Havlíčkovu Brodu

II. liga mladších dorostenek

Jako první ze čtveřice ligových týmů HBC Strakonice 1921 vstoupily do odvetné části mladší dorostenky. A úspěšně, roli favoritek v úvodním jarním utkání II. ligy bezezbytku potvrdily. V sobotu 8. února na domácím hřišti z pozice druhého týmu tabulky deklasovaly osmý Havlíčkův Brod 38:22 (21:9).

Zápas byl nakonec jednodušší, než se čekalo. Obavy trenéru Miroslavu Vávrovi před jeho začátkem dělala především nemocnost jeho svěřenkyň a zranění. „Holkám patří velké poděkování, že duel i v oslabené sestavě bez problémů zvládly. Hráli jsme v šesti, na střídání byla jen Tereza Korcová, která den předtím přijela z dovolené. Smekám před hráčkami, že utkání odehrály s takovým výsledkem, jsem na ně pyšný,“ uvedl kouč.

Vyrovnaný byl jen úvod, prvních deset minut. To ještě soupeřky držely krok. Pak už se ale naplno projevila větší herní vyspělost a kvalita Jihočešek. Odskočily na šest, posléze na rozdíl deseti branek a další průběh už byl jednoznačný. „Havlíčkův Brod dlouho nevzdoroval, v obranné i útočné činnosti jsme ho jednoznačně přehrávali,“ dodal Miroslav Vávra.

Chyb však bylo na straně domácích hodně, což ovšem bylo dáno nerozehraností a následně i polevením při vysokém rozdílu ve skóre. A ambice družstva, které před odvetami ztrácelo na vedoucí Most B pouhý bod, pro jaro? „Stále stejné jako před začátkem sezony – chceme soutěž vyhrát a postoupit do první ligy,“ uzavřel strakonický trenér.

FAKTA

II. liga mladších dorostenek – 12. kolo: Strakonice – Havlíčkův Brod 38:22 (21:9). Branky: Vávrová 10 (3), Kadlecová 8, Kordíková 7, Flašková 5, Kozáková 4, Hanzelínová 3, Korcová 1. Rozhodčí: Svítek, Václavík. Bez vyloučení. ŽK: 1:1. Góly ze sedmiček: 3:2. Diváků: 45.