Dorost v generálce porazil Šťáhlavy, po domácí výhře uspěl i venku

Příprava mladších dorostenců

V odvetě a poslední prověrce před startem druhé ligy si mladší dorostenci Strakonic připsali cenný skalp prvoligových Šťáhlav na jejich palubovce. Ve středu 19. února je porazili 30:28 (doma předtím 32:24).

Komentář trenéra Romana Nejdla: „Sice jsme nebyli dostatečně důrazní v obraně, naopak přechod do útoku, aktivní hra spojek a kombinační hra s častým dohráním do pivota již byly podle mých představ. Stále nás trápí nízká produktivita a nedůraz v prostoru křídel, na tom budeme v průběhu sezony pracovat. Výborní byli gólmani Matěj Švec a Mirek Tíkal. V neděli již budou k dispozici nyní chybějící Bohouš Mára, Michal Tíkal a Matyáš Frček, bohužel rameno Štěpána Kosáka stále neumožňuje jeho zapojení do hry. Rovněž Oleh Lysenko stále šetří poraněné rameno a jeho výkon ještě není stoprocentní.“

Jarní premiéru si Strakoničtí odbudou v neděli 23. února na hřišti posledních Pardubic, kde se představí od 13.30 hodin. Do odvetné části jdou Jihočeši z druhé příčky, když na vedoucí Úvaly ztrácejí tři body.

FAKTA

TJ Sokol Šťáhlavy – HBC Strakonice 1921 28:30. Branky: Marek Nejdl 6, Adam Beneš, Martin Němec 5, Adam Novák 4, Ondřej Rataj, Oleh Lysenko, Kryštof Lukeš, František Kojan 2, Petr Koudelka, Roman Rejžek 1.