Iveta Korešová se vrací do Česka, stane se Černým andělem!

Iveta Korešová, dlouholetá kapitánka české reprezentace, která v letošní sezóně prožívá mateřskou pauzu, se pro další soutěžní ročník vrátí co české nejvyšší soutěže. Posílí DHK Baník Most.

Z německého Thüringer HC odejde před další sezónou nejen Markéta Jeřábková, která o tom informovala v minulých dnech, ale také další z českých reprezentačních opor Iveta Korešová (dříve Luzumová), která si aktuálně užívá mateřské povinnosti a pečuje o malého synka.

Německý klub mrzí, že se s Ivetou nebude moci rozloučit ve velkém stylu, který by si hvězdná střelkyně Bundesligy zasloužila – tedy v atraktivním zápase před zaplněnými tribunami. To znemožňují hned dva faktory – to, že Korešová momentálně kvůli mateřské pauze nehraje a také to, že kvůli pandemii se hraje před prázdnými tribunami. „Iveta byla pro THC vynikající hráčskou osobností, tahounkou týmu, která vyčnívala jako motor a motivátor. Současně je vynikající střelkyní, která významně přispěla k rozvoji THC,“ řekl trenér Thüringeru Herbert Müller.

S německým klubem se Korešová čtyřikrát stala německou šampionkou, třikrát vyhrála HBF-Supercup. Pětkrát se stala českou Házenkářskou roku. V letech 2017/2018 a 2018/2019 byla dvakrát nejlepší střelkyní Bundesligy a bundesligovou hráčkou sezóny. V dresu THC odehrála Korešová od sezóny 2013/2014 do 2019/2020 celkem 231 soutěžních zápasů, nastřílela 1345 branek.

Co vás přimělo vyměnit tým několikanásobného německého mistra za český klub?

Upřímně řečeno to pro mě bylo těžké rozhodování, Německo se pro mne stalo druhým domovem. Přece jen už jsme se ale s manželem vrátili a zabydleli zpátky v Písku, takže po čase stráveném v zahraničí jsem se i kvůli rodině rozhodla pokračovat v další kariéře v Česku.

Pro vás to ale nebude úplná premiéra v mosteckém dresu…

To je pravda, ale bylo to jen na pár utkání, když jsme s dalšími spoluhráčkami z Písku pomáhaly Mostu v baráži k postupu do Interligy. Jednou z těch spoluhráček byla Míša Borovská, se kterou se tak po letech zase sejdeme.

Ale jinak prostředí i zázemí mosteckého klubu znám velmi dobře. S Thüringerem jsme do Mostu jezdili pravidelně na letní soustředění a hráli tu před sezonou turnaj. Kromě toho jsme tu mívali i české reprezentační srazy a kvalifikační zápasy.

S jakými cíli přicházíte do české nejvyšší soutěže?

Moje cíle jsou pořád velké, rozhodně se ještě necítím na to, že bych měla končit kariéru. Naopak, chci hrát házenou na určité úrovni a zahrát si evropské poháry nebo Ligu mistrů. Také proto pro mě byl Most první volba, protože tyto ambice má a já věřím, že se vrátím v takové formě, aby se nám to společně podařilo.

Do české soutěže se Korešová vrací po téměř deseti letech. Poslední sezónu v nejvyšší česko-slovenské soutěži odehrála v sezóně 2011/2012 v dresu Sokola Písek, jehož je odchovankyní. Z jihu Čech se pak vydala do francouzského Mios Biganos a po roce ve francouzské soutěži přestoupila právě do Thüringer HC. Nové angažmá získala Korešová v DHK Baník Most.

Komentář Ivety Korešové přinese DHK Baník Most.

Zdroj: ČSH